Βιολογικοί καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ Arabica 500gr Alce Nero
Βιολογικοί καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ Arabica 500gr Alce Nero
Ο καφές Arabica είναι εγγενής στην Αιθιοπία, στο νοτιοανατολικό
Σουδάν και στη βόρεια Κένυα και αργότερα εξαπλώθηκε στην Υεμένη, όπου βρέθηκαν
τα πρώτα ιστορικά ίχνη της κατανάλωσης του ποτού, το 1450.
Τα φυτά Arabica, που χρειάζονται νερό ειδικά στην πλήρη φάση της
βλάστησης, ευδοκιμούν σε εδάφη που βρίσκονται μεταξύ 1000 και 2000 μέτρων πάνω
από την επιφάνεια της θάλασσας: όσο πιο ψηλά αναπτύσσεται το φυτό, τόσο
περισσότερο βελτιώνονται οι οργανοληπτικές ιδιότητες των φασολιών. Το φυτό
είναι ένα μικρό αειθαλές δέντρο, ύψους μέχρι δέκα μέτρα, του οποίου τα φύλλα
είναι μεγάλα (μήκους 6-12 cm) και χρώματος σκούρου πράσινου. Τα άνθη είναι
λευκά και αρωματικά, και οι στρογγυλεμένοι καρποί, που ονομάζονται «κεριά». Μόλις
ωριμάσουν φτάνουν σε κόκκινο ή μοβ χρώμα και συνήθως περιέχουν τους δύο κόκκους
καφέ, που χαρακτηρίζονται από ένα αυλάκι "S".
Ο
Arabica είναι ένας καφές πλούσιος σε άρωμα, πολύ αρωματικός, γλυκός και ελαφρώς
όξινος και έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλες ποικιλίες, όπως
η Robusta, η οποία κυμαίνεται από 0,8% έως 1,5%.