Ριζότο μπασμάτι με Σπανάκι 250gr ΑΝΘΗΛΗ
Ριζότο μπασμάτι με Σπανάκι
250gr ΑΝΘΗΛΗ
Συστατικά: ρύζι μπασμάτι
λευκό μακρύσπερμο super special, σπανάκι 25%, κρεμμύδι, άνιθος, κιτρινόριζα,
σέλινο, σκόρδο, μείγμα μπαχαρικών, αλάτι.
Υλικά:
250 γρ. ριζότο με σπανάκι
3-4 κούπες νερό
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο
της συσκευασίας, να τσιγαριστεί
2) Ρίχνουμε το νερό και χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (στο 6 από 9).
3) Ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Ανακατεύουμε ελαφρά και
φροντίζουμε τα υγρά να σκεπάζουν το ρύζι.
4) Αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10′, σκεπασμένο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο
νερό.
5) Όταν γίνει το ρύζι, ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 2-3′.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 269,5
– πρωτεΐνη (γρ.): 26
– υδατάνθρακες (γρ.): 56,8, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 1,2
– λιπαρά (γρ.): 0,5, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 0,1
– εδώδιμες ίνες (γρ.): 12,3
– αλάτι (γρ.): 0,3