Βιολογικός κρόκος Κοζάνης σε σκόνη 1gr (10 μερίδες)
Gallery
Βιολογικός κρόκος Κοζάνης σε σκόνη 1gr (10 μερίδες)
Ο κρόκος χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική, αλλά οι χρήσεις του είναι πολύ περισσότερες! Χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική, την ποτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, ενώ βυζαντινοί ζωγράφοι τον χρησιμοποιούσαν για τη ζωγραφική τους!
Ο κρόκος θεωρείται ότι ανοίγει την όρεξη, διευκολύνει την πέψη και καταπραΰνει τους πόνους στα νεφρά. Λέγεται ότι έχει όμως και αφροδισιακές ιδιότητες, γι΄αυτό και πολλοί συγγραφείς τον συνδέουν με τη γονιμότητα και τον έρωτα.